SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Kapsamında “COVID-19 Salgınında Klinik, Saha ve Kültürel Boyutlarıyla Hemşirelik” konulu Online PANEL Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi’nde COVID-19 Salgınında Klinik, Saha ve Kültürel Boyutlarıyla Hemşirelik Paneli Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 12-18 Mayıs 2020 Hemşirelik Haftası Etkinlikleri kapsamında COVID-19 Salgınında Klinik, Saha ve Kültürel Boyutlarıyla Hemşirelik  online paneli 12 Mayıs 2020 ’da saat 21.00’de düzenlendi.

Online panel programına Rektör Prof. Dr. Ali AKDOĞAN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer ERBİL, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur ERGEN AKÇİN, üniversitemiz ve farklı üniversitelerin akademik personelleri ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer ERBİL, “Bu yıl COVID-19 salgını, hemşire ve hemşireliği çok daha görünür hale getirmiştir. Daha önce hiç olmadığı kadar hemşirelerden bahsediyoruz. Bu süreçte, hemşireler hastaya en yakın konumda olmaları sebebiyle oldukça önemli mücadeleler vermektedirler. Umuyorum ki, hemşirelerin sorunlarının çözümünde bu görünür olma durumları katkı sağlar.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali AKDOĞAN, “Toplum ve insan sağlığının korunması noktasında onurlu ve kutsal bir mesleği icra eden başta üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görev yapan değerli hemşirelerimiz, Sağlık Bilimleri Fakültemizde geleceğin hemşirelerini yetiştiren öğretim elemanlarımız ve hemşirelik bölümü öğrencilerimiz olmak üzere, ülkemizin her köşesinde sevgi, saygı ve özveriyle mesleğini yerine getiren tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Ali AKDOĞAN, “Hemşirelerin ilgi, alaka ve yakın özveriyle yaklaşımda bulunduğunu, çok anlamlı, çok hayati ve çok kutsal bir görev yaptığını, toplumun da büyük çoğunluğunun bu kanaatte olduğunu” belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ebru ŞAHİN tarafından panelistlerin özgeçmişleri sunulduktan sonra, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nurgül BÖLÜKBAŞ moderatörlüğünde gerçekleştirilen COVID-19 Salgınında Klinik, Saha ve Kültürel Boyutlarıyla Hemşirelik”paneline geçildi. Panelistlerden Ordu Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Arzu HENDEKÇİ “COVID-19 hastalığında yoğun bakım ve reanimasyon ünitesindeki hemşirelik uygulamalarını” anlattı. Panelistlerden Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu ve filyasyon ekibinde çalışan Hemşire Nigar BAĞDATLIOĞLU ise “COVID-19 salgınında koruyucu sağlık hizmetlerinde önemli yeri olan filyasyon çalışmaları”dan bahsetti. Panelistlerden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülbu TANRIVERDİ, “COVID-19 salgınında kültür ve sağlık davranışları arasındaki ilişkiler ile hemşirelik ve kültür etkileşimi”  hakkında konuştu.  

Soru-cevap ile devam eden program, panelistlere teşekkür edilmesinin ardından sona erdi.


Eklenme Tarihi : 13-05-2020 14:58:58