SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Ev Sahipliğinde 1.Uluslararsı Hemşirelik Çalışmaları Kongresi Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen “1.Uluslararası Hemşirelik Çalışmaları Kongresi” 13-14/07/2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Uluslararası kongreye Türkiye’nin yanında Finlandiya, İngiltere, Portekiz, ve Slovenya’dan bilim insanları katıldı.

Kongrenin Bilimsel Programında konuşmacı olarak yer alan öğretim üyelerinin katılımı ile 1 konferans ve 7 panel oturumu gerçekleştirildi. Bu oturumlarda “Hemşireler Geleceğimiz” konferansı, “Hemşireliğin Güncel Durumu”, “Yazar, Hakem ve Editörün Bakışıyla Yayın Yolculuğu”, “Hemşirelikte Kanıta Dayalı Uygulamalar”, “Yaşlanan Nüfus ve Sağlıklı Yaşlanma”, “Hemşirelikte Yenilikçi Konular”, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Hemşirelik”, “”Hemşirelik Projeleri Fon Kaynakları İle Faydalı Model ve Patent Alma Süreci” konulu paneller düzenlendi.Ayrıca sözel bildiri oturumlarında toplam 154 bildiri ile hemşirelik bilimine kanıt oluşturacak araştırmalar derleme yazıları ve olgular sunuldu.

Kongre Bilimsel programı kapsamında 12/07/2023’te alanında yetkin bilim insanları tarafından “Nitel Araştırma Yöntemleri Kursu”, “Ölçek Geliştirme ve Uyarlama Kursu”, “Randomize Kontrollü Araştırma Kursu” gerçekleştirildi. Kurslara toplamda 43 kişi, kongreye ise toplamda 181 kişi katıldı.

Kongrenin bilimsel programının sona ermesinin akabinde kongrenin sosyal programı gerçekleştirildi.

Kongreye ait detaylara aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir.

https://insc.odu.edu.tr/

https://www.youtube.com/watch?v=e6zJZ6M3Qas


Eklenme Tarihi : 04-08-2023 10:31:55